top of page

Як вибрати килимок для заняття йогою: поради для початківців

Щоб займатися йогою в комфортних умовах, отримувати справжнє задоволення, важливо підібрати якісний килимок. Він є основним інвентарем, який потрібний людині. Відрізнятися килимок для йоги може за матеріалом, розмірами, іншими характеристиками. Тому важливо поставитися відповідально до вибору, дотримуватися порад та правил. Це вплине на якість занять безпосередньо.



На що слід звертати увагу?


Насамперед треба зрозуміти, яким саме видом йоги займатиметься людина. Для Хатха-йоги підійде стандартний килимок, тому що потовиділення під час занять не надто інтенсивне.


Килимок у середньому ціновому сегменті зможе забезпечити нормальне зчеплення. Для більш складних видів йоги, наприклад, для Віньяса або Аштанга потрібно вибрати килимок, який не ковзатиметься через пот, забезпечить потрібне зчеплення. Якщо практика буде розслаблюючою, варто вибрати товстішу і м'якшу модель.


Другим важливим нюансом є вибір оптимальної товщини. Стандартним варіантом вважається товщина 3 мм. Це є універсальним рішенням для більшості людей. Для тих, у кого чутливі суглоби, теж краще вибрати товщину 5 мм і більше. Килимок підтримуватиме суглоби, що позначиться на відсутності дискомфорту. Але треба розуміти, що надмірно товстий килимок не дозволить досягти потрібного балансу під час стояння. Тому треба зважити всі за та проти. Якщо із суглобами немає проблем, ідеальним рішенням буде стандартний килимок. У подорож можна вибрати товщину 1-2 мм.



Вибір матеріалу та текстури


На сучасному ринку популярні моделі ПВХ, які відносно доступні за ціною. Але в плані екологічності це не найкраще рішення. Тут краще віддати перевагу матеріалу - натуральному каучуку. Потрібно переконатися, що у складі немає токсичного клею, шкідливих металів. Потрібно звернути увагу на такі нюанси:

  • Наявність сертифікатів відповідності.

  • Досвід торгової марки.

  • Натуральність матеріалів.



Текстура може бути гладкою і при цьому чіпкою. Мікрофібра у вигляді спеціального покриття забезпечує найкраще зчеплення. Вона може захистити від ковзання, створити оптимальні показники зчеплення. Важливо вибирати продукцію від перевіреного виробника, щоб одержати повний набір переваг. У протилежному випадку килимок ставатиме слизьким у процесі використання, що є небезпечним для здоров'я.


47 переглядів0 коментарів
bottom of page