top of page

Чистка килимка для йоги: чим, коли та як?

Важливо правильно стежити за станом свого килимка для йоги, щоб він зберігав основні характеристики якомога довше, дозволяв насолоджуватися кожним заняттям. Іноді помітно, що килимки для заняття йогою настав час почистити, тому що з'являється неприємний запах, залишаються характерні сліди.


Килимок поглинає жир, піт людини, забруднення, що впливає на його зовнішній вигляд негативно. Там можуть розвиватись мікроби. Це можна уникнути, якщо після кожного тренування чистити виріб. Чистота стане додатковою перевагою для ефективних занять.




Важливість постійного очищення килимка


Були проведені спеціальні дослідження, які показали, що на килимку живе безліч бактерій. Тому важливо приділяти особливу увагу очищенню. Якщо не робити цього, з'явиться неприємний запах та потенційна небезпека для здоров'я. Потрібно не просто чистити виріб, а й проводити дезинфекцію. У першому випадку видаляється бруд, тоді як у другому ліквідуються мікроби.


Як можна почистити?


Можна зробити дезінфікуючий засіб самостійно, змішати ефірну олію чайного дерева, білий оцет та чисту воду. Олія вбиває мікроби, грибки та бактерії, які знаходяться на килимку. Білий укус посилює дію. Розчином потрібно обробити килимок з обох боків і протерти м'якою ганчірочкою. Метод відрізняється простотою та доступністю. Бажано використати його після кожного заняття. Можна купити готовий розчин для дезінфекції в аптеці.


Традиційним методом очищення є мильний розчин. Додати туди можна трохи рідини, за допомогою якої миють посуд. Головне додавати його в міру, щоб килимок потім не був слизьким. Протерти поверхню після обробки можна бавовняною тканиною.

Для чищення можна змішати трохи рідкого мила та теплу воду. За допомогою розпилювача розчин необхідно нанести на поверхню, протерти мікрофіброю. Потрібно дотримуватися таких правил:

  • Не варто докладати надто багато зусиль.

  • Важливо обробити обидві сторони.

  • Килимок наприкінці промивається у теплій воді.

  • Залишити його сушитися краще на повітрі, попередньо розгорнувши.



Для очищення килимків LunaYogaMat просто протріть поверхню вологою тканиною або змийте під душем за допомогою делікатного миючого засобу, залиште до повного висихання. Килимки можна прати у пральній машині на делікатному режимі. Мити його у такий спосіб бажано хоча б один раз на місяць.

62 перегляди0 коментарів
bottom of page